AMV-kilpailu

AMV 10­-Vuotisjuhlakilpailu

Tervetuloa osallistumaan Traconin animemusiikkivideokilpailuun. Tältä sivulta löydät osallistumisohjeet sekä kilpailun säännöt. Kaikki kysymykset voit lähettää osoitteeseen amv@tracon.fi

Kisa lyhyesti

• Ilmoittautuminen alkaa 4.7.2014 kello 00:01

• Ilmoittautuminen päättyy 14.8.2014 kello 23:59

• Kilpailussa suoritetaan esikarsinta 16-­31.8.2014

• Voittajista päättää yleisö lappuäänestyksellä ohjelman päätteeksi. Tuomaristo valitsee oman suosikkinsa.

• Videon kesto 1-­7 minuuttia

• Ei logoja tai tekstityksiä, joilla ei ole merkitystä itse videon kannalta; ei kreditointitekstejä

• Voittajat julkaistaan Traconin päättäjäisissä 14.9.2014

Säännöt

Osallistuminen

Voit osallistua kilpailuun millä tahansa itse tehdyllä musiikkivideolla. Olet mukana kilpailussa, kun lähetät videosi arvioitavaksi 14.8.2014 kello 23:59 mennessä. Videoiden vastaanottamiseen käytetään xfer.tukikohta.fi sivustoa. Huom! YouTube-­linkki EI kelpaa! 

Kilpailuun ei saa osallistua videolla, joka on sijoittunut palkintosijoille tai saanut kunniamainintoja muissa amv-kilpailuissa. Voit lähettää kilpailuun enintään neljä (4) videota (mukaan lukien yhteistyönä tehdyt videot). 

Videon ei tarvitse olla täysin ennennäkemätön, joten sen saa julkaista ennen kilpailua netissä. Lähetettyjä videoita (CD/muistitikkuja) ei palauteta. Voit osallistua kilpailuun, vaikka et pääsisikään tulemaan tapahtumaan itse. Ilmoittautuessasi, muistathan ilmoittaa, saavutko vai jätätkö saapumatta paikalle tai onko sinulla joku, joka edustaa sinua. Muistathan ilmoittaa, mikäli tilanteesi muuttuu. Kilpailun osallistujat maksavat normaalin sisäänpääsymaksun. Jatkoon päässeille varataan kilpailun seuraamista varten istumapaikkoja salin eturivistä.

Kategoriat

Kilpailussa on neljä kategoriaa: Teema, draama, toiminta ja komedia, joiden perusteella video tulisi editoida. Teema Traconissa on tänä vuonna Ritarit, joten videon tulisi sisältää ritareita haarniskoissaan, jedejä kaavuissaan tai kaukoidän samuraita. Tule kertomaan yleisölle salaiset miekkatekniikkasi tai hovietiketin koukerot.

Sisällölliset vaatimukset

Lähettämäsi videon sisällöstä suurin osa on oltava japanilaista animaatiota (myös mm. pelien välivideot hyväksytään) tai itsetehtyä animevaikutteista animaatiota (live­actionia eli näyteltyä materiaalia ei saa käyttää videoissa, sillä sitä ei lueta amv:n soveltuvaksi materiaaliksi). Saat käyttää videossasi useaa eri videolähdettä. Länsimaista animaatiota ei voi käyttää. Äänisisällöstä suurimman osan tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi trailerien, TV­-mainosten tai vanhojen suomidubbien käyttäminen eivät tätä vaatimusta täytä. Videon minimipituus on yksi minuutti, maksimipituus seitsemän minuuttia. Ei K-18­materiaalia (tarkistathan siis lähdemateriaalisi ikärajan. Kiitos).

Tekniset vaatimukset

Lähes kaikki yleisessä käytössä olevan digitaaliset tiedostomuodot (avi, mov, mp4, mpg, wmv) käyvät. Resoluution tulee olla vähintään 352x240 pikseliä ja enintään 1920x1080 pikseliä. Pyri käyttämään mahdollisuuksien mukaan parasta saatavilla olevaa videolähdettä. Mikäli näiden suhteen on ongelmia, mutta video on muuten sääntöjenmukainen, otamme yhteyttä tekijään asian mahdollista korjaamista varten.

Videossa ei saa olla asiaankuulumattomia tekstityksiä, joilla ei ole merkitystä itse videon kannalta (esim. animen itsensä tekstityksiä). Älä liitä videoosi myöskään alku­ tai lopputekstejä tai vastaavaa tekstitystä, jonka ensisijainen tarkoitus on kertoa tietoja videon tekijästä ja sen käyttämistä pohjateoksista. Tasapuolisuuden nimissä teemme jokaiselle videolle samanlaisen nämä tiedot sekä videon nimen kertovan intron, jotka näytetään ennen videota.

Nimeäthän videotiedostossasi kategorian ja videon nimen! Esimerkki: Teema – Knight. Ilmoittautuessasi sinun tulisi lähettäjän tietoihin kirjoittaa vastaavasti kategoria, videon nimi ja oma nimi/nickki. Näin kisaajat ovat tuomariston silmissä samalla viivalla keskenään, kun tekijän nimi ei tule ilmi itse videolla.

Videon lähettäminen

Videoiden lähettämiseen käytetään xfer.tukikohta.fi sivustoa.

Toimi seuraavasti:

  • Kirjoita Lähetyskoodiksi: amv2014
  • Ilmoita sähköpostiosoitteesi.
  • Lähettäjän nimi(oma nimi tai nickki)
  • Lähettäjän viestiin tulisi kirjoittaa seuraavat tiedot: Videon kategoria, videon nimi, kumman nimen haluaa yleisön nähtäville (oma nimi vai nickki), tulostasi/tulemattomuudestasi tapahtumaan vai edustaako sinua joku, sekä osoitetietosi.
  • Kun olet täydentänyt tarvittavat tietosi ja painanut lähetä painiketta, toimi sivuston ohjeiden mukaan ladataksesi videoita.

Huom! amv2014 pienellä. Kunkin kilpailijan kaikki videot mahtuvat samaan lähetykseen, joten jokaisen videon kategoria ja nimi tulee kirjoittaa lähettäjän viestiin.

Mahdolliset muutokset ja täydennykset voi toimittaa sähköpostilla amv@tracon.fi.

Kilpailun kulku

Videoiden saavuttua perille ja ilmoittautumisen päätyttyä järjestäjä varaa oikeuden karsintaan videoiden määrän, niin vaatiessa. Mahdollinen karsinta suoritetaan tuomariston kanssa yhteistyössä järjestäjä tiimistä karsintaan osallistuvan henkilön kanssa, joka ei tiedä tekijöitä videoiden takaa. Tuomaristo valitsee kilpailuun pääsevät videot tietämättä videon tekijää, jolloin saadaan puolueeton karsinta. Videoista valitaan käytettävissä olevan ajan mukainen määrä finaalinäytöksessä näytettäviä videoita. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan sähköpostitse 7.9.2014 mennessä.

Tuomarit valitsevat jatkoon pääsevät videot, sekä tuomariston suosikin. Videoista palkitaan teema, draama, toiminta ja komedia sekä yleisön ja tuomariston paras. Yleisö äänestää voittajat ohjelman päätteeksi lappuäänestyksellä jokaiseen kategoriaan sekä yleisön parhaan, jonka voittanut palkitaan juhlakilpailun kunniaksi bonuspalkinnolla. Palkintojenjaossa voidaan jakaa myös mahdollisia kunniamainintoja. Kaikki jatkoon päässeet videot esitetään yleisölle Traconissa pidettävässä näytännössä.

Yleisöäänestyksen voittajat ja tuomareiden mielestä paras video julkistetaan sekä palkitaan Traconin päättäjäisissä. Mikäli joku voittajista ei ole paikalla eikä ole lähettänyt ketään noutamaan palkintoa puolestaan, palkinto postitetaan hänelle kotiin.

 

Varaamme oikeuden muutoksiin.