Cosplay

Cosplaykisojen ilmoittautumisen aikataulu

11.8. klo 18.00 - 17.8. klo 18.00 - Ennakkoilmoittautumisen ensimmäinen vaihe. Tässä yhteydessä jaetaan noin puolet kaikista paikoista. Mikäli paikat tulevat täyteen, ennakkoilmoittautuminen voidaan sulkea aiemminkin täyteen tulevien sarjojen osalta.

18.8. klo 18.00 - 24.8. klo 18.00 - Ennakkoilmoittautumisen toinen vaihe. Tässä yhteydessä jaetaan loput kaikista paikoista. Mikäli paikat tulevat täyteen, ennakkoilmoittautuminen voidaan sulkea aiemminkin täyteen tulevien sarjojen osalta.

29.8. - Määräaika taustanauhojen ja lavavalojen tietojen lähettämiselle WCS-, NCC- ja esityskilpailujen osallistujille. Huomaattehan, että määräaika on ehdottoman sitova ja sen laiminlyönti johtaa ilmoittautumisen peruuntumiseen.

Kilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu Cosplay Finland Tourin sivujen Ilmoittautuminen- osiosta. Sääntöihin voi tutustua täältä.

Lauantai: World Cosplay Summit -karsinta, Hardcore Hall Cosplay ja Missimittari

World Cosplay Summit

World Cosplay Summitin Suomen karsinta järjestetään Traconissa neljättä kertaa. Kyseessä on esityksen sisältävä parikilpailu, jossa tuomariston valitsema voittajapari pääsee edustamaan Suomea cosplayn maailmanmestaruuskisoissa – vuoden 2015 World Cosplay Summitissa!

Säännöt:

- Kilpailu käydään pareittain ja esityksenä.

- Esityksen pituus tulee olla 2 minuuttia 30 sekuntia. Taustanauha tulee toimittaa järjestäjille etukäteen.

- Osallistujien on oltava täysi-ikäisiä kesäkuun loppuun 2015 mennessä.

- Sallitut puvun aiheet ovat anime, manga, tokusatsu sekä japanilaiset videopelit (tunnistettava japanilaiseksi, esim. Disney- tai Star Wars -hahmot eivät käy). Pukujen on oltava samasta teoksesta. Shueisha-kustantamon hahmoilla osallistuminen ei ole sallittua.

- Lähdeteoksen ja käytettyjen oheismateriaalien tulee olla sallittuja alle 18-vuotiaille.

Tarkemmat säännöt löytyvät täältä! Kilpailuun tulee ilmoittautua ennakkoon. Osallistumispaikkojen määrä on rajallinen. 

Hardcore Hall Cosplay

WCS-karsinnan lisäksi aiemmat puku- ja nettipukukilpailut korvaa uusi Hardcore Hall Cosplay -kilpailu (HCHC), jossa kilpaillaan parhaasta puvusta ilman esitystä. HCHC:n kymmenen kilpailijaa valitaan kävijöiden joukosta tapahtuma-alueella kiertävän cosplayagentin toimesta. Valintakriteerinä toimii puvun näyttävyys ja ulospäin näkyvä tekninen toteutus ja lisäksi puvun pitää olla itse tehty. Kilpailuun kutsutun henkilön ei ole pakko osallistua kilpailuun.

Säännöt:

- Yhden hengen pukukilpailu, johon ei kuulu esitystä.

- Cosplayagentti kutsuu kilpailun osallistujat kaikkien kävijöiden joukosta lauantaina klo 10.00-14.00. 

- 90% puvusta tulisi olla itse valmistettua.

- Sallitut puvun aiheet ovat animaatio, sarjakuva, elokuvat, TV-sarjat ja videopelit ym. fiktiiviset hahmot lähdemaasta riippumatta.

Tarkemmat säännöt löytyvät täältä! 

Missimittari

Traconin perinteinen Missimittari-originaaliasunäytös jatkuu tänäkin vuonna osana lauantain kilpailuohjelmaa. Missimittarissa lavalle pääsevät hahmot, jotka eivät perustu mihinkään julkaistussa teoksessa esiintyvään hahmoon. Tilaa löytyy muun muassa roolipeli-, larp-, sarjakuva-, furry-, keskiaika- tai muille vastaaville hahmoille, sekä myös omille versioille olemassaolevista hahmoista, esimerkiksi steampunk-versiona. Kilpailuun voi ilmoittautua myös paikan päällä.

Säännöt:

- Näytös, joka tarjoaa mahdollisuuden esitellä originaalihahmoon pohjautuvaa asua yleisölle

- Yleisö valitsee Missimittariin osallistuvista suosikkinsa. Yleisöäänestys järjestetään kuvauspisteellä su klo 10-12, jossa on myös nähtävillä kuvat osallistujista.

- Osallistujat voivat halutessaan joko vain poseerata tai tehdä esityksen. Esitykselle on aikaa enintään 3 minuuttia, poseeraukselle 1 minuutti.

- Missimittariin voi halutessaan ilmoittautua ennakkoon, jolloin on mahdollisuus käyttää taustanauhaa.

Tarkemmat säännöt löytyvät täältä! 

Sunnuntai: Nordic Cosplay Championship -karsinta ja esityskilpailu

Nordic Cosplay Championship

Viime vuonna Traconissa debytoinut arvokilpailu – Ruotsin Närconissa järjestettävän Nordic Cosplay Championship -karsintakilpailu järjestetään myös tänä vuonna. NCC on yksilökilpailu, jossa kilpaillaan asuilla ja esityksillä. Tuomariston valitsema voittaja kisaa ensi vuonna pohjoismaiden mestaruudesta yhtenä Suomen edustajana.Traconin lisäksi NCC-karsinta järjestetään myös Desucon Frostbitessä.

Säännöt:

- Yksilökilpailu, jossa arvioidaan pukua, esitystä ja uskollisuutta lähdeteokselle.

- Esityksen minimipituus on 1 minuuttia 30 sekuntia, maksimipituus on 3 minuuttia.

- Puvun on oltava itse tehty.

- Taustanauha tulee toimittaa järjestäjille etukäteen.

- Kisapuvun tulee olla fiktiivisestä, julkaistusta lähteestä. Maarajoituksia ei ole. Omat hahmot ja original designit eivät ole sallittuja.

- Osallistujilta odotetaan tyydyttävää englannin kielen taitoa.

- Osallistujien on oltava täysi-ikäisiä kesäkuun loppuun 2015 mennessä.

Tarkemmat säännöt löytyvät täältä! Kilpailuun tulee ilmoittautua ennakkoon. Osallistumispaikkojen määrä on rajallinen. 

Esityskilpailu

Sunnuntaina käydään myös esityskilpailu. Esityskilpailussa puvuillakin on merkitystä, mutta pääpaino on yksin tai 2–15 hengen ryhmässä esitettävällä esityksellä. Voittajan valitsee tuomaristo.Tänä vuonna uutuutena esityskilpailijoille on varattu omaa harjoitusaikaa ennen kilpailua.

Säännöt:

- 1-15 hengen esityskilpailu.

- Esityksen maksimipituus on 3 minuuttia.

- Arvostelussa otetaan huomioon kokonaisuus, tarina ja tekniikka

- Puvut eivät vaikuta arviointiin, mutta kilpailuun ei saa osallistua asulla, joka on sijoittunut palkintosijoille jossain aikaisemmassa tapahtumassa.

Tarkemmat säännöt löytyvät täältä! 

Cosplaykisaajien liput

Valituille cosplaykisaajille on taas tuttuun tapaan ilmainen sisäänpääsy kisapäivälle! 

World Cosplay Summit -kisaajille on varattu koko viikonlopun liput, ja Nordic Cosplay Championship- ja esityskisaajille sunnuntailiput.  Kilpailijat voivat myös päivittää sunnuntailippunsa lauantaina koko viikonlopun rannekkeeksi 5€ hintaan.

Osallistumisen rajoitteet

Esityskilpailu sekä NCC- ja WCS-karsinnat ovat toisensa poissulkevia kilpailuja. Voit osallistua vain yhteen näistä. Et voi myöskään tulla valituksi Hardcore Hall Cosplayhin, mikäli osallistut yhteenkään näistä kilpailuista.

Missimittariin osallistuva ei voi osallistua WCS-karsintaan eikä tulla valituksi Hardcore Hall Cosplayhin. Missimittarin osallistuja voi kuitenkin osallistua esityskilpailuun tai NCC-karsintaan.

Kuvauspiste ja photoshootit

Cosplay-harrastajia palvelee Traconissakin Cosplay Finland Tourin maksuton kuvauspalvelu. Käy ikuistamassa asusi yksin tai porukalla ammattitaitoisen kuvaajan avulla nykyaikaisessa kuvausstudiossa! Kuvauspiste sijaitsee Sorsapuistosalin aulassa. Lue lisää kuvauspisteestä »

Mikäli studio-olosuhteet eivät tunnu tarpeeksi haastavilta, on kävijöillä mahdollisuus myös varata photoshoot-valokuvausmatka valokuvaajan kanssa. Lähialueiden maisemat tarjoavat monenlaisia vaihtoehtoja mielenkiintoisien kuvien ottamiseen.

Tarkentuvat tiedot

Cosplaykilpailujen yksityiskohtaisia aikatauluja tarkennetaan kesän aikana ja myös mm. photoshooteista tulee lisää tietoa saataville ennen tapahtumaa. Tarkat säännöt sekä ilmoittautumisohjeet cosplaykilpailuihin julkaistaan kesän aikana. Myös lisäykset cosplayohjelmaan ovat mahdollisia.